Látványtervezés az ingatlanpiacon!

Befektetési célú ingatlanok adás-vételével foglalkozol?

 

Mit szólnál hozzá, ha sokkal gyorsabban és nagyobb profittal  tudnál ingatlanokat eladni, ha nem lenne benne több hónapig a pénzed egy lakásban? Jól hangzik?

Nos, a jó hírem számodra az, hogy ez már nagyon is lehetséges. Több olyan belvárosi, felsőkategóriás ingatlan tervezésében is részt vettünk, ahol látványterveink alapján kezdték meg az ingatlan értékesítését.

A befektetők az esetek többségében egy rossz állapotú ingatlant vásárolnak meg, majd némi hozzáadott értékkel tudják jelentős nyereséggel értékesíteni. Ennek alapvetően két módja van:

1, A lakás átalakítása nélkül

Látványtervekkel és esetleg új alaprajzi elrendezéssel mutatják be a lakásban rejlő lehetőségeket, de az átalakítás a megrendelő feladata. Ebben az esetben a hozzáadott érték a látványterv, mely alapján a megrendelő jobban látja, mit is lehet kihozni a lakásból. A befektetőnek és az ingatlanosnak is nagyon előnyös, hiszen a minőségi látványtervek alapján sokkal eredményesebben tudja hirdetni az ingatlant, mintha a rossz állapotú lakás képeivel kezdené meg az értékesítést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakások ezzel a módszerrel lényegesen gyorsabban és magasabb áron kelnek el!

2, A lakás átalakításával 

A látványtervezés ebben az esetben nagy segítség a kivitelezőnek is, hasznos az egyeztetések során, de mégis a legnagyobb előnye, hogy a kivitelezés alatt álló ingatlant akár hónapokkal a kész állapot előtt be tudjuk mutatni az érdeklődőknek. Az esetek többségében a felújítás végére több potenciális vevőjelölt van a lakásra, így a befektető gyakorlatilag azonnal el is tudja adni az ingatlant. Neked mennyi veszteséget okozott volna az, ha a kész lakás képek alapján kezded el hirdetni az ingatlant? Hetekkel, vagy akár hónapokkal később tudtad volna eladni?